Umgås genom tärningsspel

Det är alltid trevligt att träffa människor och umgås. Sällskapsspel i olika former kommer ofta fram lika så kortleken. Något som många kan glömma bort att det enda som behövs är några tärningar. En mängd tärningsspel står till förfogande och reglerna är ofta relativ enkel.

Ett av de kanske kändaste spelen är Yatzy. Där gäller det att samla på olika typer av kombinationer. Allt från ett par till en stege eller varför inte en Yatzy. För att få Yatzy krävs att alla tärningar visar samma siffra. Det går att spela med både fem eller sex tärningar.

Femtusen är också ett tärningsspel som är populärt och relativt enkelt. Här behövs det sex tärningar, papper och en penna sedan är det att bara sätta igång. Ettor och femmor är värdefulla tärningar. Tretal är också värdefullt. Först över 5000 poäng har vunnit.

En etta är värd 100 poäng, en femma 50 poäng, tretal i tvåor till sexor ger 200-600 poäng. Det gäller att slå tärningarna och samla dessa poäng.

Spelaren får slå hur många gånger denna vill eller tills den väljer att stanna. Om det inte blir någon etta, femma eller någon triss förlorar man de poäng som man spelat in den rundan och får inte slå mer.