Craps regler

Om du vill prova på att spela craps för första gången så gäller det att du  har full koll på alla regler som finns. Som vi redan har nämnt så är det huvudsakliga målet när du spelar det populära tärningsspelet att gissa vilka siffror som kommer att dyka upp på de två tärningarna som kastas över bordet.

Innan en spelomgång drar igång så måste en shooter väljas ut, vilket är en av de deltagande spelarna kring bordet. Denna person får en mycket stor och viktig roll i spelet, då det är denne som kommer att låta tärningarna rulla över bordet. För den som intar rollen som shooter gäller det inte att gissa vilken summa som dyker upp vid nästa kast, utan att försöka kasta speciella summor för att ta sig vidare i spelet. Shootern kan vinna antingen med eller tillsammans med de andra och i vissa fall så hoppas spelarna kring bordet på att olika summor ska komma upp.

Inför det första kastet får shootern och de andra spelarna vid bordet placera sin första satsning gällande om shootern kommer klara sig görbi den första omgången eller ej. Dessa bud placeras på Pass Line eller Don’t Pass Line. I den första spelomgången gäller det för shootern att kasta antingen summan 7 eller 11 för att vinna. Samtidigt måste man undvika summorna 2, 3 och 12, då dessa gör att man förlorar. Kommer däremot någon av de övriga möjliga summorna upp så har man etablerat en point och får fortsätta att spela. Lyckas shootern ta sig vidare till nästa spelomgång så har de spelare som trodde att detta skulle ske möjligheten att fortsätta spela med eller mot denne.

In den nästkommande omgången gäller det för shootern att på nytt försöka få fram den etablerade point som man nådde under den tidigare omgången. Man får fortsätta att kasta tärningen fram tills att detta sker, men det gäller samtidigt att undvika summan sju dyker upp. Denna gör nämligen att spelet avslutas och du förlorar. Övriga siffror spelar vid denna spelomgång ingen roll, utan det är bara din etablerade point och sjuan som är viktig att hålla koll på.

Samtidigt som detta spel pågår för shootern så kan du som övrig spelare vid bordet satsa dina pengar på en mängd olika alternativ. Som vi tidigare nämnt kan du spela på att shootern antingen kommer att klara sig eller ej, men du kan även satsa på vad tärningarna kommer att visa vid nästkommande kast. Bland annat kan du spela på en specifik summa, att tärningarna kommer att bilda ett par eller att summan blir hög respektive låg.

/Crapsspelen.se